Nieuws

Evita particuliere zorg zelfstandig
Particuliere zorg en werkgelegenheid in Haaglanden gegarandeerd

Den Haag, 26 maart 2009 – De particuliere thuiszorgorganisatie Evita uit Den Haag wordt overgenomen door investeringsmaatschappij Enthri. Evita maakte onderdeel uit van het onlangs failliet verklaarde Meavita West. Vandaag tekent Rob de Laat namens Enthri een overeenkomst met de bewindsvoerders van Meavita waarna Evita direct zelfstandig doorgaat. De overname betekent dat alle zorgactiviteiten van Evita in Haaglanden normaal worden voortgezet en dat de werkgelegenheid voor de medewerkers niet in gevaar komt. De huidige managers van Evita, Pascal Noordover en Natalie Bommeljé  worden benoemd als directieleden. Bij Evita, dat particuliere thuiszorg en terminale thuiszorg in de regio Haaglanden verzorgd, werken 145 vaste en freelance medewerkers. Dagelijks verlenen zij particuliere thuiszorg bij honderden mensen en gezinnen.

Natalie Bommeljé: “Bij Evita staat de klant altijd centraal met een persoonlijke benadering. Met deze overname kunnen wij onze hoge kwaliteit blijven verlenen aan onze klanten. De medewerkers van Evita zijn goed opgeleid en ervaren en eigenlijk de basis voor ons succes. Nu de continuïteit is gewaarborgd, krijgen we de kans om verder aan de toekomst te werken en te groeien. Het faillissement van Meavita deed vermoeden dat ook Evita problemen had. Dat was absoluut niet het geval. Evita is kerngezond.

Pascal Noordover: “Door de veranderingen in de AWBZ kiezen klanten tegenwoordig steeds vaker voor een persoonsgebonden budget waarmee ze zelf zorg kunnen inkopen. Dat kan thuiszorg, zijn maar ook nachtzorg voor klanten in de terminale fase. De activiteiten van Evita zetten we normaal voort. Tegelijk gaan we Evita professioneler organiseren. Alle administratieve onderdelen van ons werk, zoals de facturering, besteden we uit aan Staffing Management Services. Daardoor kunnen we ons volledig concentreren op waar we goed in zijn: het leveren van hoogwaardige particuliere thuiszorg voor onze klanten.”

Rob de Laat: “Evita wil de meest professionele thuiszorgorganisatie zijn van de regio Haaglanden. Maar in de totale thuiszorgmarkt moet nog wel een financiële- en administratieve slag worden gemaakt. De zorgmarkt moet een beetje worden opgeschud. Klanten verdienen gewoon betaalbare en kwalitatief goede particuliere zorg.”